Tunel u sarajevskom naselju Ciglane od danas je u funkciji nakon obnovljene saobraćajne signalizacije, instaliranja nove tunelske rasvjete u LED tehnologiji, te izvršenog pranja i farbanja zidova.

Grad Sarajevo i Opština Centar realizovali su projekat sanacije jednog od najvažnijih saobraćajnih objekata u urbanom dijelu grada.

“Ovo je bio dugogodišnji infrastrukturni problem, a njegova sanacija ima izuzetan značaj za urbani dio grada i doprinosi sigurnosti gradskog saobraćaja. Grad Sarajevo podržava sve projekte koji imaju za cilj poboljšanje njegove saobraćajne infrastrukture”, istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i naglasio da će se i druga cijev renovirati u skladu sa prvom.

Za vrijeme izvođenja radova, u funkciju je stavljena druga cijev tunela, čime su eliminisane gužve, a saobraćalo se nesmetano.

“Ovo je odličan primjer saradnje Grada Sarajeva i Opštine Centar. Sa ovim našim potezom i izdvajanjem budžetskih sredstava od po 100.000 KM dobili smo zasigurno novu vrijednost, cestovnu infrastrukturu koja je obnovljena i koja je ovom gradu i građanima jako potrebna. Mi na ovom nećemo stati, nastavljamo dalje”, istakao je načelnik Opštine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i istakao da se nastavlja sa izgradnjom Prve i Nulte transverzale, kao i kružnog toka na Šipu.