Sarajevo je domaćin 23. Međunarodnog poslovnog foruma, koji organizuje Udruženje nezavisnih industrijalaca i biznismena u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH. Ove godine na forumu se očekuje više
od 600 investitora iz cijelog svijeta.

Međunarodni poslovni forum IBF koji se svake godine fokusira na globalna ekonomska pitanja, izabrao je Bosnu i Hercegovinu za domaćina 23. godišnjeg IBF-a pod motom „Ujedinimo se kao jedno: pretvorimo različitosti u mogućnosti na jednom mjestu, jednom centru, jednom srcu”.

Cilj foruma je skrenuti pažnju na trgovinski i investicioni potencijal BiH, posebno u sektorima prehrane, poljoprivrede, stočarstva, turizma, građevinarstva, zdravstva, metala, namještaja i šumskih proizvoda.

Pored sektorskih sastanaka koji će biti održani tokom IBF-a, organizirat će se i posjete kompanijama i fabrikama koje posluju u BiH, a koje nude značajne mogućnosti za ulagače.

MUSiAD je nevladina organizacija koju je osnovalo pet privrednika i industrijalaca 1990. godine i predstavlja 60.000 preduzeća s više od 11.000 članova u Turskoj i inostranstvu.

Također, ova organizacija broji oko 1,6 miliona zaposlenih i opslužuje 86 domaćih i 223 međunarodne kontakt tačke u ukupno 93 države.