Ne odustajemo od zakazaivanja sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) oko utvrđivanja odgovornosti za aktiviranje MAP-a i NATO puta BiH, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

“Iskoristićemo sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju, kada nema spremnosti aktuelne vlasti da se suoči s posljedicama učinjenog”, kazao je Šarović.

On je još jednom ponovio da je očito da vladajuća većina ne žele da se ovo pitanje izvede na čistac i jasno predstavi javnosti, saopćeno je iz SDS-a.

“Zbog toga ćemo iskoristiti sve zakonske mogućnosti i predati potrebne potpise građana. Na toj sjednici građani će jasno vidjeti da je prethodna sjednica posvećena Programu reformi bila najobičnija farsa”, istakao je Šarović.

“Ovo nije izdaja nego veleizdaja jer je jedan čovjek potpisao dokument koji vodi i BiH i Republiku Srpsku u NATO, a da nikog drugog nije pitao. Nisu pitani građani, nije odlučivala NSRS, nije o tome odlučivao niko iz RS, a radi se o pitanju od sudbinskog značaja”, dodao je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.