Sedam osoba je ubijeno uoči Božića u napadu džihadističke grupe Boko Haram na većinski hrišćansko selo Pemi, na sjeveroistoku Nigerije, rekli su danas lokalni zvaničnici.

“Teroristi su ubili sedam osoba, zapalili deset kuća i opljačkali skladišta hrane koja je trebalo da bude podijeljena povodom Božića”, izjavio je šef lokalne milicije Abvaki Kabu.

Pripadnici islamističke grupe Boko Haram su, prema njegovim riječima, opljačkali i bolnicu i oteli sveštenika, a potom zapalili bolnicu i seosku crkvu.

Mještani su u više regiona morali da formiraju naoružane milicije za samoodbranu koje sarađuju sa vojskom u borbi protiv Boko Harama.

Selo Pemi se nalazi na oko 20 kilometara od Šiboka gdje je Boko Haram prije šest godina oteo više od 200 učenika.

Naoružane osobe su takođe napale hrišćansku zajednicu u Garkidi, u susjednoj državi, opljačkali skladišta i zapalili kuće, ali nije bilo žrtava, rekli su lokalni zvaničnici.

Boko Haram je nedavno intenzivirao napade na sjeveroistoku Nigerije.

U napadima ovih islamista je u posljednjih 10 godina ubijeno više od 36.000 osoba, a njih dva miliona i dalje ne može da se vrati u svoje domove.

Predsjednik Nigerije Muhamadu Buhari (78) juče je ponovo istakao da vlasti neće popustiti i da će “nastaviti borbu protiv Boko Harama i ostalih kriminalnih oblika”.