Dok se jedni protive prolasku buduće autoceste pored njihovih naselja i imanja, ima i onih koji se tome raduju. Stanovnici čapljinskog sela Stanojevići, zahvaljujući autocesti, nakon 25 godina čekanja dobit će priključak na vodovodnu mrežu.

Selo Stanojevići jedino je selo u Čapljinskoj općini koje još uvijek nije priključeno na vodovodnu mrežu. Okp 50 mještana tog sela snalaze se na različite načine kako bi organizirali život bez vode. Skuplja se kišnica ili se naručuju cisterne, no nije laku kažu, posebice u ljetnim mjesecima.

U gradskoj upravi Čapljine kažu kako su proteklih godina u projekt vodoopskrbe dubravske visoravni, uložili više od 20 milijuna maraka. Projektom su, navode, obuhvaćena brojna naselja. Međutim, selo Stanojevići nisu bili u kratkoročnom planu za izgradnju.

Međutim, uz selo Stanojeviće uskoro će prolaziti buduća trasa autoceste i odmorište za koje je Javno poduzeće Autoceste tražilo od Čapljine suglasnost za priključak za vodovodnu mrežu. Kako Stanojevići nemaju vodovodnu mrežu, Autoceste su preuzele na sebe izgradnju i za odomorište i za kompletno selo.

Mještani Stanojevića bi, kažu u Autocestama, najkasnije do sredine iduće godine trebali biti priključeni na sustav vododvodne mreže i konačno dobiti pitku vodu iz javne vodoospkrbe. Osim toga, Autoceste će im obnoviti i dio lokalnih puteva koje koriste pri gradnji, a koji su trenutno u vrlo lošem stanju.