Predsjednik Nezavisnog bloka i bivši državni parlamentarac Senad Šepić bio je gost BHT1 Uživo gdje je, između ostalog, komentirao današnje neusvajanje odluke Vijeća ministara BiH kojom se turistima iz Saudijske Arabije omogućava da bez viza dođu u BiH.

Protiv ove odluke bila su dva ministra iz reda HDZ-a. Šepić smatra da je riječ o politici ucjene koja košta i turističke radnike iz Hercegovine, ali i cijele zemlje.

Istakao je da HDZ BiH  ovu odluku koristi da bi dodatno vršio pritisak da dobije nešto što politički ne može proći „ma koliko se Dragan Čović upirao da to na takav način radi“.

„On jeste ohrabren jer mu je njegov partner Bakir Izetbegović  dao poluge da se ovako ponaša. Izetbegović je najodgovorniji što se danas tako ponašaju Čović i Dodik i što je država u ovakvom stanju u kojem se nalazi. Naša bošnjačka politika je zaglavljena u nepotizmu, korupciji i porodičnim imenovanjima“, poručio je, između ostalog, Šepić.

Na pitanje voditelja ima li kraja uništavanju onoga što mi trebamo dati našim potomcima, Šepić je kazao da s ovakvom politikom i ovakvim društvenim odnosnom  i ljudima koji upravljaju resursima i državnom, nema.

„ Pošto su sve pokrali što se imalo za pokrasti, sad hoće da pokradu i vodu, prirodu, živote ljudi. Sa ovim profilom politike, oni neće stati. Ako se s druge strane mi koji hoćemo dostojanstveniji život kvalitetnije uvežemo, onda ćemo ih zaustaviti i poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto“, zaključio je predsjednik Nezavisnog bloka.