Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da su u Republici Srpskoj i dalje dva lica zaražena virusom korona, a da je u porastu broj osoba pod nadzorom i pod tom mjerom je 210 lica.

“Najviše osoba pod nadzorom je u Banjaluci – 18. Stručni ljudi prate situaciju koja je pod kontrolom”, rekao je Šeranić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade RS.

On je ponovo apelovao na građane da se pridržavaju upustava nadležnih institucija.

“Ne smije doći do bilo kakvog oblika stigmatizacije. U ovom trenutku nema poraženih i svi ćemo biti pobjednici ukoliko se zajedno pridržavam upustava”, istakao je Šeranić.

Član Koordinacionog tima Jela Aćimović rekla je da su se dugo pripremali za reagovanje na pojavu virusa korona i da su spremni da odgovore na taj izazov.

“Molimo stanovništvo da se ponaša odgovorno i da ispoštuju propisane mjere kako bismo spriječili širenje virusa korona u RS”, istakla je Aćimovićeva.

Član tima Zvjezdana Rajkovača rekla je da su dva pacijenta koja su zaražena virusom korona i danas bez bilo kakvih simptoma.

Ona je dodala da Univerzitetski klinički centar Republike Srpske raspolaže sa dovoljno kapaciteta za smještaj pacijenata koji eventualno budu zaraženi virusom korona.

Predstavnik SZO u BiH Mirza Palo rekao je da je zdravstveni sistem u Srpskoj spreman da se suoči sa pojavom virusa korona.