Gost emisije “Konačno petak” večeras je bio i veliki jugoslovenski i hrvatski glumac Rade Šerbedžija koji se javio iz studija Croatia Recordsa u Zagrebu, gdje snima virtuelni koncert svog novog albuma “Ne okreći se sine”, a koji bi, kako je najavio, trebalo da bude emitovan 9. aprila.

Nedavno je Šerbedžija objavio sport za pjesmu “Govorila je tako tiho, tiho, tiho” koji je režirala njegova supruga, poznata rediteljica Lenka Udovički.

“Smiješno je bilo, njoj se svidjela ta pjesma jako, i onda je rekla: – Slušaj, ja sam napisala scenarij i ja ću režirati taj spot, a imam i za tebe jednu epizodnu ulogu” , prisjeća se Šerbedžija, dodajući da je glavnu ulogu povjerila glumcu Goranu Bogdanu.

On se osvrnuo i na 20 godina rada teatra Ulysses, kazavši da ove godine kreću “sa punim jedrima”.

“Sve naše stare predstave igramo – Kralja Lira i Antigonu, sa mojim prijateljima iz Sarajeva, i radimo novu Lenkinu predstavu, koja će biti premijera, jednoga Ionesca”, naveo je Šerbedžija, dodajući da će u okviru aktivnosti Teatra Ulysses koncerte imati Urban, Vlatko Stefanovski, a i on sam. Gosti će mu biti Gabi Novak i Matija Dedić.