Američka teniserka Serena Vilijams (Wiliams) povukla se danas sa predstojećeg Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država (US Open) zbog povrede tetive.

“Poslije ozbiljnog razmatranja i poštovanja savjeta mojih ljekara i mog ljekarskog tima, odlučila sam da se povučem sa US Opena, kako bih omogućila svom tijelu da se potpuno oporavi od pocijepane tetive”, navela je Vilijams na društvenim mrežama.

Vilijams je na US Openu trebalo da igra za 24. Grand slam titulu u karijeri čime bi se izjednačila sa rekorderkom Margaret Kort.

Ona je osvojila šest trofeja na US Openu, poslednji 2014. godine.

“Njujork je jedan od najuzbudljivijih gradova i jedno od mojih najomiljenijih mesta za igru. Nedostajaće mi da vidim navijače, ali navijaćemo iz daleka. Hvala na stalnoj podršci i ljubavi. Vidimo se uskoro”, navela je Vilijams.

Ona se tokom meča prvog kola Vimbldona (Wimbledon) u junu povredila, poslije čega se povukla sa tog londonskog grend slema.

Vilijams nije osvojila grend slem titulu od Australijan opena (Australian Open) 2017. godine, a nakon toga je pauzirala zbog trudnoće i porođaja. Na teren se vratila sredinom 2018. godine.

Takmičenje na US Openu u Njujorku počinje 30. augusta.