U Banjaluci je u toku proširena sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a povodom aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini. Kako je najavljeno, biće razmatrane odluke Centralne izborne komisije o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici.

Sjednici u prostorijama Sekretarijata SNSD-a prisustvuju lider stranke Milorad Dodik, kao i potpredsjednici Željka Cvijanović, Radovan Višković i Nebojša Radmanović, te generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Između ostalih, prisutni su i članovi Izvršnog komiteta Zoran Tegeltija, Nada Tešanović, Igor Žunić, Denis Šulić, te Dušanka Majkić, Snježana Novaković Bursać, Sanja Vulić i Staša Košarac.

Prisustvuju i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Srebrenici Radomir Pavlović.

Izvršni komitet SNSD-a zasjeda povodom aktuelne političke situacije u BiH, odluke Centralne izborne komisije o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici, kao i, kako oni kažu, negativnih političkih izjava o srpskom narodu i Republici Srpskoj.