Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) održat će 23. sjednicu Predsjedništva stranke danas u Sarajevu, priopćili su iz HDZ-a BiH.

Sjednica će se održati u prostorijama HDZ-a BiH na Stupu, a kako je najavljeno, na sjednici će se raspravljati o aktivnostima vezanim uz izmjene Izbornog zakona BiH te dinamiziranju rada Hrvatskog narodnog sabora.

Nakon sjednice neće biti izjava za medije, a o temama i zaključcima javnost će biti obavještena priopćenjem za javnost, naveli su iz HDZ-a BiH.

Prije sjednice Predsjedništva HDZ-a, u Parlamentarnoj skupštini BiH će biti upriličena i promocija četiri toma knjige „Iznad crte“ autora dr. Dragana Čovića, predsjednika HZD-a BiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Četiri toma ove knjige na oko 3000 stranica svjedoče o dvije decenije političkog aktivizma Čovića. Prvi tom knjige posvećen je evropskom putu BiH i uključuje govore Čovića u protekle dvije decenije. Drugi tom knjige govori o njegovim susretima s vjerskim velikodostojnicima, dok treći obuhvata intervjue i medijske nastupe. Četvrti tom knjige „Iznad crte“ fokusiran je na susrete koje je Čović imao sa svjetskim liderima.