Mladi zenički atletičar, skakač u vis Maid Redžić (21), povrijedio je početkom prošlog mjeseca koljeno desne noge, a za tri će sedmice biti i operiran.

Redžić je, kako je kazao u razgovoru za Fenu, povredu zadobio dok je u sklopu treninga igrao košarku.

“U svom trenažnom procesu imam i igranje košarke. Pri doskoku sam ružno doskočio i osjetio bol kao da će mi, hajmo reći, otkazati koljeno. Iskočila mi je patela, koju sam vratio, a pri snimku magnetne rezonance ustanovljeno je da sam zadobio rupturu prednjeg križnog ligamenta. Pored toga bila je i mala, parcijalna ruptura meniskusa”, objašnjava Redžić.

Za njega je, sada je već izvjesno, potpuno izgubljena i cijela naredna atletska sezona, što je veliki udarac za jednog od najperspektivnijih bh. atletičara. Pogotovo kada se zna da je i ova “korona-godina“ bila nepovoljna za sve sportaše te da su zbog epidemioloških mjera, u jednom dijelu godine, imali i zabranu treninga.

“Prošlu sam sezonu završio s preskočenih 220 cm, što je i moj lični rekord, a ova je sezona trebala biti sezona novog iskoraka. Međutim, ova je sezona bila sezona stagnacije u svakom smislu. Pogotovo nakon ove povrede. Jednostavno, godina za zaboraviti”, kaže Redžić.

Dodaje kako predstojeća operacija nije toliko zahtjevna, koliko će biti zahtjevan oporavak. Oporavak će trajati od šest do osam mjeseci, što znači da se neće moći vratiti na atletsku stazu cijele 2021. godine.