Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su zaključak kojim su zadužili Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove da, kao nosilac pripreme izrade prostornog plana Brčkog, nosiocu izrade predloži kontakt tačke na početku i na kraju obilaznice kao najpovoljniju lokaciju za izgradnju novog mosta preko rijeke Save koji će povezivati BiH i Republiku Hrvatsku.

Usvojen je Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JP “Komunalno Brčko” u prvih šest mjeseci ove godine i data saglasnost na Dopunu odluke o iznosu naknade za angažman po osnovu ugovora o djelu i ugovora o povremenim i privremenim poslovima u ovom preduzeću, saopćeno je iz Skupštine Distrikta.

Podršku poslanika dobili su i izvještaji o reviziji finansijskog poslovanja za prošlu godinu JP “Luka Brčko”, JP “Radio Brčko”, Kancelarije koordinatora Brčko distrikta pri Vijeću ministara BiH, Odjeljenja za javne poslove i Komisije za hartije od vrijednosti.

Nacrt zakona o prestanku važenja Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog covida-19 u Brčko distriktu BiH povučen je s dnevnog reda.

Poslanici su odložili razmatranje nekoliko tačaka dnevnog reda među kojima Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za prvo tromjesečje ove godine, kao i Informaciju o stanju bezbjednosti za period januar- juni 2020. godine.

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović rekao je da su se šefovi poslaničkih klubova dogovorili da se za danas zakazana 68. redovna sjednica odloži za narednu sedmicu.

“Parlament će sigurno održati narednu redovnu sjednicu, ako ne prije onda u srijedu, 14. oktobra, a poslije toga ćemo se dogovarati o daljem radu jer 15. oktobra službeno počinje predizborna kampanja”, rekao je Filipović u izjavi medijima.