Sjednica Skupštine Grada Banjaluka na kojoj bi trebalo da se usvoji budžet grada, u iznosu od 149,4 miliona maraka, biće nastavljena danas.

Jučerašnja sjednica je prekinuta, a kamen spoticanja bili su sedam od 11 amandmana koje je predložila odbornička većina, a za koje gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da nisu dostavljeni u predviđenom roku.

“Nisu uspjeli amandmane da usklade sa poslovnikom koji je ključ za zasjedanje . Ovi amandmani , prijedlozi na budžet, su i mimo Zakona o javnim putevima i komunalnoj djelatnosti”, rekao je Stanivuković.

Vladajuća većina tvrdi da amandmanima mijenjaju budžet u tri procenta i da šest miliona KM realokcije za zdravstvo, naknade porodiljama , privredu ne može ugroziti održavanje grada i budžet od 149 miliona KM.

Gradonačelnik opovragava takve navode tvrdeći da je 120 miliona KM budžeta unaprijed rezervisano za plate, subvencije, kredite i druge obaveze, te da skupštinska većina svojim amandmanima želi onemogućiti njegov rad i jedina slobodna sredstva za nove investicije.

Sjednica je zakazana za 10 časova.