Na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo nalazi se Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju kantonalnog JKP Gras Sarajevo u kojoj se predlaže da Vlada Kantona Sarajevo pokrene inicijativu prema Poreznoj upravi Federacije i Vladi Federacije za donošenje posebne odluke kojom bi se izvršio reprogram obaveza Grasa za neplaćene poreze i doprinose iz prethodnog perioda.

Na dnevnom redu sjednice je Informacija o zagađenju zraka u Kantonu Sarajevo.

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo bit će razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine KS.

Prema prijedlogu predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika, u Komisiju za izbor imenuju se: Mahir Dević (SDA), Bibija Kerla (DF), Zvonko Marić (SBB), Danijela Kristić (Narod i Pravda), Vibor Handžić (Naša stranka), Segmedina Srna Bajramović (SDP) i Jasmina Biščević Tokić (SDA).

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS Adema Festića koji je podnio ostavku na tu dužnost.

Također će biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Poslovnika Skupštine KS, kojeg je podnio zastupnik Zvonko Marić a tiče se Sekretara Skupštine koji je državni službenik.