Omladinski košarkaški klub Spars Realway organizuje Treći memorijalni turnir Sabit Hadžić, koji će u znak sjećanja na velikana bh. košarke biti održan danas i sutra u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

Kako je kazao direktor OKK Spars Realway Nermin Selimović na turniru će pored Sparsa nastupiti ekipe tuzlanske Slobode, Sutjeske iz Nikšića i zeničkog Čelika, a svi mečevi će se igrati bez pristustva publike.

“Imali smo želju da u Sarajevo dovedemo dvije ekipe iz ABA 1 lige, međutim one su spriječene zbog situacije sa pandemijom koronavirusa. Ipak, uspjeli smo dovesti dobre ekipe, dva ABA 2 ligaša i povratnika u elitno bh. takmičenje, tako da kvaliteta neće nedostajati”, kazao je Selimović na konferenciji za medije. 

Trener prvog tima Nedim Džemić napominje da su svi susreti za njegovu ekipu odlična provjera pred početak bh. prvenstva u oktobru, kada će Spars Realway ponovo imati najviše ciljeve. 

“Nismo igrali šest mjeseci, ali eva ekipa je već neko vrijeme na okupu i ovaj turnir će biti odlična uvertira za ono što slijedi. Igrači su već mjesec dana u trenažnom procesu i najbitnije je da su svi dobrog zdravstvenog stanja. Pripremili smo se za novu sezonu u kojoj imamo visoke ciljeve. Kostur ekipe je ostao isti, imamo nekoliko promjena u ekipi i nadamo se da ćemo igrati na jednom višem nivou, ali morat ćemo pričekati utakmice da vidimo našu pravu snagu”, kazao je Džemić. 

Dodaje da je čast igrati na turniru koji nosi ime velikana bh. košarke, te da će sigurno nedostajati prisustvo publike.

Otvorenje memorijalnog turnira zakazano je za danas u 18.45 sati u dvorani Novo Sarajevo. Prije toga, od 17.00 sati igrat će Sloboda i Sutjeska, dok će od 19.30 sati igrati Spars Realway i Čelik. Utakmica za treće mjesto će biti odigrana sutra od 14.30, dok je finale na rasporedu od 17.00 sati.