U posljednja 24 sata je u Sloveniji provedeno 6.806 testova na novi koronavirus, a potvrđene su 2.064 infekcije, a 45 osoba je preminulo.

Čak 30,33 posto provedenih testova bilo je pozitivno, što je najviše u posljednja dva tjedna, objavio je portal Dnevnik.si.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i hrane Jože Podgoršek i glasnogovornik vlade Jelko Kacin sudjeluju u jutarnjoj konferenciji za novinare o trenutnoj situaciji u vezi s covid-19. Sjednica vlade započet će u 11 sati na Brdu pri Kranju, nakon čega se očekuje konferencija za tisak u 15 sati. Mnogo će ovisiti o toku sjednice, naime, prema Kacinu, očekuje se produženje mjera na sjednici.

Broj infekcija je stoga veći pri otprilike jednakom broju provedenih testova kao u utorak za srijedu. Medicinsko osoblje zabrinuto je zbog situacije proteklih dana.

“Događanja posljednjih mjeseci pokazuju više nego jasno da se velik broj pozitivnih rezultata odražava i na popunjenost bolničkih kreveta, što će zapravo postati očito za nekoliko dana”, rekao je glasnogovornik vlade. Incidencija infekcija i dalje je najveća u Pomurskom kraju (1628), slijede Koruška (1193) i Gorenjska (1180) po broju oboljelih na 100 000 stanovnika u zadnjih 14 dana.