Rukometni klub Celje PL objavio je da je za novog trenera imenovan 39-godišnji Alem Toskić, koji je tokom igračke karijere nosio dres najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Sloveniji.

Toskić se u Celje vraća iz mađarskog Csurgoija u kojem je prije dvije godine i počeo trenersku karijeru. Klub je sa Toskićem potpisao četvorogodišnji ugovor o saradnji.

“Nakon osam godina, vraćam se kući, opet sam u klubu koji mi je dao najviše u igračkoj karijeri. Ovdje sam proveo šest godina kao igrač, tako da tačno znam šta znači nositi dres ovog kluba. S druge strane, sada sam u potpuno drugoj ulozi, svjestan sam i šta znači biti trener RK Celje PL. Međutim, jednostavno vjerujem u sebe i siguran sam da sam spreman za to. Trenutno nije laka situacija, ali takav je sport, događaju se oscilacije, a na nama je da učinimo sve da vratimo klub na poziciju koja mu pripada“, rekao je Toskić za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Celje je najtrofeniji sportski kolektiv u Sloveniji sa 24 naslova državnog šampiona. Međutim, nakon sedam titula u nizu protekle sezone s trona ih je skinuo najveći rival Gorenje iz Velenja. Celjani su 2004. godine osvojili i naslov šampiona Evrope. Kao igrač je niz godina nosio dres reprezentacije Srbije i Crne Gore, a zatim i Srbije, s kojom je 2012. osvojio evropsko srebro.