U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 4457 testova potvrđeno 1048 novih zaraze koronavirusom, što je više nego dvostruko veći broj nego prethodni dan, još uvijek je neslužbena informacija koju danas prenose slovenski mediji.

Postotak pozitivnih testova i dalje je oko 24 posto, zbog čega su jučer predstavnici vlade izrazili relativni optimizam da je vrh drugog vala epidemije već prošao, unatoč još uvijek zabrinjavajućem povećanju broja hospitalizacija. No u vladi su oprečna mišljenja treba li pristupiti relaksaciji restriktivnih mjera ili ih čak zaoštriti.

Kako je sinoć objavila komercijalna televizijska postaja POP-TV, za zaoštravanje mjera, uključujući daljnju redukciju prometa i rada trgovina i uslužnih djelatnosti, zalaže se ministar zdravstva Tomaž Gantar, a prema tvrdnjama nekih medija ponudio je i svoju ostavku ako se mjere ne zaoštre ili čak dođe do njihova popuštanja, prenosi Hina.

Tome se najviše protivi tamošnji ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, upozoravajući da bi to nanijelo veliku gospodarsku štetu, dok premijer Janez Janša govori da već postojeće mjere treba striktno poštovati kako nove mjere ne bi trebalo uvoditi.

Potpune podatke o stanju u bolnicama i na intenzivnim odjelima, s brojem umrlih i svim drugim podacima vlada će objaviti tijekom dana.