Slovenačka policija je u dva odvojena postupka privela dvojicu hrvatskih državljana koji su u svojim automobilima prevozili ilegalne migrante, saopšteno je iz policijske uprave Novo Mesto.

Najprije je u noćnim časovima kod naselja Dvorci blizu Brežica policijska patrola zaustavila automobil hrvatskih registarskih oznaka kojim je četrdesetpetogodišnjak prevozio dva Pakistanca i tri državljanina Bangladeša koji su prije toga nezakonito prešli državnu granicu.

Hrvatski državljanin je uhapšen i oduzet mu je automobil, a sa krivičnom prijavom biće predat istražnom sudiji, dok migrante još čeka dovršenje postupka, pa nije poznato da li će u Sloveniji zatražiti azil ili će biti vraćeni u Hrvatsku.

Koji sat kasnije u blizini granice kod naselja Slovenska Vas u prtljažniku vozila drugog, šezdesetosmogodišnjeg hrvatskog državljanina otkrivena su dva migranta iz Bangladeša, pa ga čeka isti postupak pred istražnim sudijom.

Vodi se i postupak u vezi sa migrantima koji su nezakonito prešli granicu, prenose mediji.

Slovenačka policija ukazuje da su u posljednje vrijeme sve intenzivniji pokušaji migranata i onih koji ih nezakonito prebacuju preko granice, pa dnevno zna biti otkriveno i po više desetina ilegalnih migranata.