Ole Gunnar Solskjaer nada se da će Manchester United u nedjelju uspjeti zaustaviti Norwich City, ali je i dodao kako će im trebati najbolje izdanje kako bi stvorili šanse.

Unitedu ne ide najbolje ove sezone, što možda najbolje i ilustruje izjava Solskjaera prije gostovanja pretposljednjoj ekipi na tabeli Premier lige Engleske. No, “kanarinci“ iako su u zoni ispadanja ove sezone već imaju jedan veliki “skalp“, i to onaj aktuelnog šampiona Manchester Cityja.

“Nadam se da ćemo ih zaustaviti, jer na Carrow Roadu je uvijek teško igrati. Kada sam gledao njihovu prvu utakmicu u Premier ligi protiv Liverpoola, vidio sam tim koji ima puno hrabrosti. Bili su hrabri, igrali su na svoj način i nisu odustajali. To im je donijelo nekoliko sjajnih rezultata, kao što su pobjede protiv Newcatslea i Manchester Cityja.”

Oni su tim sa jasnom filozofijom, rekao je Solskjaer za britanske medije i dodao.

“Spremni smo za takav izazov sada. Bili smo u Beogradu i dobili smo neke igrače. Odlučio sam izvesti Aarona Wan-Bissaku i Anthonyja Martiala nakon 60 minuta, jer nisu odavno igrali. Stoga se nadamo da ćemo imati svjež tim jer ćemo morati biti u najboljem izdanju kako bismo stvarali šanse.“

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali je duel Norwica i Manchester Uniteda derbi donjeg dijela tabele. Naime, “kanarinci“ su na 19. mjestu sa sedam, a “crveni đavoli“ drže 14. poziciju sa svega tri boda više. Susret desetog kola Premier lige na Carrow Roadu igraće se u nedjelju sa početkom u 17.30 sati.