Atletico Madrid identificirao je Barceloninog veznjaka Ivana Rakitića kao jednu od glavnih želja ovoga ljeta i već je informirao njegove predstavnike o svom interesu.

To je vijest koju donosi ugledna španjolska Marca u tekstu pod naslovom ‘Rakitić sve bliže transferu u Atletico Madrid’.

Najveća prednost Atletica u odnosu na ostale interesente je činjenica da Rakitić želi ostati u Španjolskoj, a Madrid je itekako atraktivna destinacija u kojoj je navodno Rakitićeva obitelj već gledala neke kuće. Nadalje, Atletico je klub koji je konstantno u borbi za trofeje, pa bi time Rakitić nakon Seville i Barcelone ostao u lovu na najviša postignuća.

Rakitićev ugovor s Barcelonom inače istječe u lipnju 2021. godine i Barceloni je u interesu prodati ga prije ulaska u posljednju godinu ugovora, da na kraju Camp Nou ne napusti bez odštete.

Postoji mogućnost i da Rakitić odradi ugovor s Barcelonom do kraja, ali vjeruje se da će Barcelona i Atletico na ljeto postići dogovor oko visine odštete. Njegova vrijednost na tržištu prema Transfermarktu iznosi 25 milijuna eura, pišu mediji u Hrvatskoj pozivajući se na spomenuti španjolski medij.