Košarkaši Sparsa danas u Sarajevu dočekuju ekipu Sutjeske, u okviru 4. kola regionalne ABA lige 2.

Sparsi će u tom meču pokušati ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu u regionalnoj ligi i pomjeriti se sa posljednjeg mjesta na tabeli, dok je šestoplasirana ekipa Sutjeske nakon tri kola na omjeru od dvije pobjede i poraza.

Trener Sparsa Goran Šehovac očekuje težak susret protiv iskusnog protivnika. Naglašava da njegovoj ekipi ‘vjetar u leđa’ daje pobjeda protiv Širokog u domaćem prvenstvu. 

“Nadam se da smo pobjedom u Širokom Brijegu najavili izlazak iz krize i loših rezultata, što moramo da potvrdimo na idućoj utakmici. Što se tiče ekipe Sutjeske, radi se o iskusnoj ekipi na bekovskim pozicijama, s Kneževićem i Pavičevićem, koji su glavni motori i pokretači svih akcija. Takođe tu su i visoki igrači Lalović i Sejfić koji nam mogu napraviti dosta problema”, rekao je Šehovac na pres-konferenciji. 

Sparsi imaju manjih zdravstvenih problema, ali Šehovac očekuje da će svi igrači biti spremni za utakmicu.

“Raduje nas povratak Buze i Grubelića koji su se oporavili od povreda i kvalitetno odigrali utakmicu u Širokom. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače, jer njihova podrška će nam biti veoma značajna”, rekao je Šehovac.

Utakmica će biti odigrana u dvorani “Novo Sarajevo”, s početkom u 18.00 sati.