Švicarac Beat Feuz pobjednik je spusta skijaša za Svjetski kup voženog danas u Kitzbuehelu. On je ostvario 16 stotinki bolje vrijeme od drugog Austrijanca Matthiasa Mayera, odnosno 56 stotinki od trećeg – Talijana Dominika Parisa.

To je prva Feuzova pobjeda u Kitzbuehelu nakon što je četiri puta završavao na drugoj poziciji.

Utrku su obilježili brojni prekidi, zbog čega je i prekinuta nakon što se spustilo samo 30 od 55 skijaša koji su se nalazili na startnoj listi.

Prvi prekid uslijedio je nakon pada Amerikanca Ryana Cochana Sieglea koji je ozlijedio rame, no ubrzo po nastavku utrke pao je Švicarac Urs Kryenbuehl koji je prilikom skoka u cilj izgubio kontrolu nad skijama te pao na glavu.

Pomoć mu je ukazivana duže od pola sata, nakon čega je utrka nastavljena, no ponovno je prekinuta zbog jakog vjetra. Kako je i vidljivost na stazi bila sve lošija, organizatori su odlučili prekinuti natjecanje nakon startnog broja 30.

Vodstvo u redoslijedu spustaša preuzeo je Mayer sa 238 bodova, drugi Feuz ima 226, dok je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, koji je završio sezonu zbog ozljede koljena, treći sa 190 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Francuz Alexis Pinturault sa 778 bodova, drugi Kilde ima 560, a treći Švicarac Marco Odermatt 501 bod. Četvrti je austrijski skijaš Marco Schwarz (466), a peti Hrvat Filip Zubčić (462).

Za sutra je predviđen još jedan spust u Kitzbuehelu, dok će se u nedjelju voziti superveleslalom.