Потпредсједник црногорске Владе Дритан Абазовић изјавио је поводом протеста грађана у Пљевљима да неће улица постављати начелнике центара безбједности у Црној Гори.

Група грађана се јуче окупила у знак протеста због именовања Хариса Ђурђевића за новог начелника ЦБ, а дио њих, како се може видјети на снимку који кружи друштвеним мрежама, узвикивао је ”Устала је Спарта српска, неће ово бити Турска”.

Абазовић је након саслушања у Специјалном полицијском одјељењу рекао да је потребно извршити провјеру о чему се ради, те који су мотиви такве реакције јавности, односно јесу ли у питању професионалне или личне референце које су, каже он, мање важне.

”Нећемо моћи да функционишемо ако ће одређена политичка опција, којој се не свиђају нека именовања, организовати протесте” рекао је Абазовић.

Како је додао, ако је професионални пропуст разлог протеста, онда је то забрињавајуће.

”Недодирљивих нема, никакав проблем да се замијени ако за то постоје услови. А осуђујем шовинистичке и националистичке поруке које су се чуле од мање групе људи. То не доприноси миру и суживоту”, рекао је Абазовић и додао да имају право да искажу незадовољство, али да је неприхватљиво ако је оно мотивисано вјерским или политичким опредјељењем.

Подгоричке ”Вијести” су објавиле синоћ да се грађани противе именовању Ђурђевића због малтретирања учесника прошлогодишњих литија и сматрају да није достојан да обавља функцију начелника полиције.

Опозиција је оштро осудила синоћне протесте наводећи да се ради о чистом шовинизму.