Македонски интернационалац и бивши фудбалер Жељезничара и Сарајева Адис Јаховић званично је нови играч турског суперлигаша Анталијаспора.

Јаховић је данас са челницима управе клуба из Анталије потписао двоипогодишњи уговор с могућношћу продужења сарадње за још једну годину.

Он је у Анталију дошао из турског тима Јени Малатјаспора, а након званичног представљања на Градском стадиону је изразио задовољство трансфером.

“Ово је клуб с великим апетитима и тренутна позиција на табели му не приличи. Дошао сам јер знам да клуб има велике циљеве. Свјестан сам ситуације. Сретан сам што сам дио овог тима“, казао је Јаховић.

Анталyаспор са клупе води тренер Тамер Туна са којим је Јаховић прије три године већ сарађивао у Гозтепеу.

На упит новинара да ли жели и у Анталијаспору наставити утрку за најбољег стријелца Супер лиге, 32-годишњи Јаховић је казао да је приоритет да тим игра добро и да остварује успјехе, а да ће се свакако трудити и на индивидуалном плану да буде што успјешнији.

“Посебно сам сретан што ћу играти у тандему с великим фудбалером какав је Лукас Подолски. У Конијаспору сам играо са Самуелом Ето’ом и били смо одлични. Увјерен сам да ћу и с Подолским направити добар посао на терену“, поручио је Јаховић.

Анталијаспор се налази у зони испадања на табели Супер лиге и слиједи му тешка борба за опстанак у елитном рангу турског клупског фудбала.