Само неколико дана остало је да права адреналинска забава у Пионирској долини у Сарајеву може почети, јер је изградња адреналин парка у потпуности завршена.

Остало је само да се уреди неколико ситних детаља. Екипа која ће бринути о посјетиоцима, њиховој сигурности и помагати им да безбиједно савладају све препреке јутрос се окупила у адреналин парку како би прошли потребну обуку и цертифицирање, јер од друге половине идуће седмице с дјецом ће сваког дана радити и уживати у адреналинским доживљајима, кажу из КЈКП Парк Сарајево.

Адреналин парк, чију је изградњу у Пионирској долини финансирала Опћина Центар, простире се на укупно 2.500 метара квадратних. Нуди троструку забаву, јер има умјетну стијену за пењање са чак четири поља, већу од 50 квадратних метара и вишу од шест метара, зип лине и адреналинске стазе с препрекама.

Намијењен је дјеци од седам до 15 година. Стигла је и сва заштитна опрема коју ће корисници адреналин парка користити док савладавају све оно што овај нови садржај Пионирске долине нуди. Адреналин парк у Пионирској долини, први је овакве врсте у центру града, а налази се на лијевој страни од улазне капије популарне зелене оазе.

Како би био што љепши, осим шарених боја којима су справе офарбане, изграђене су и уређене приступне стазе и платои, а додатну заштиту нуди дрвена ограда уклопљена у природни амбијент. Првог дана отворења, који је планиран у идући четвртак, тачно у подне па све до краја радног дана адреналинска забава бит ће потпуно бесплатан за сву дјецу, од седам до 15 година, која дођу.

Наравно обавезно је да малишани и у четвртак, али и сваког наредног дана буду у пратњи одрасле особе, да прођу обуку о кориштењу заштитне опреме, да буду у спортској одјећи и обући и да слушају упуте особља које ради у адреналин парку, поручују из “Парка”.