Азербејџан је оборио арменску беспилотну летјелицу током сукоба на граници двију земаља у Нагорно Карабаху, саопћено је из Министарства одбране Азербејџана.

Исти извор наводи, да је у поподневним сатима оборена беспилотна летјелица која је летјела у правцу Фузулија.

Војска Азербејџана је 12. октобра оборила три арменске беспилотне летјелице.

Арменска војска је 12. јула започела нападе на положаје азербејџанске војске у Товузу, а азербејџанска страна је одговорила на нападе и осујетила арменски покушај окупације пограничних дијелова те стратешки важне регије.

Арменија је почетком 90-их година прошлог вијека окупирала азербејџански Нагорно Карабах и још седам сусједних азербејџанских регија, а досад је у много наврата кршено примирје које су двије земље договориле 1994. године.

За разлику од досадашњих сукоба који су избијали на линијама разграничења окупираних азербејџанских регија, арменске снаге су овог пута сукобе започеле на граници између двију земаља.

Четири резолуције Вијећа сигурности Уједињених нација (УН) и двије резолуције Генералне скупштине УН-а, као и одлуке многих међународних организација, осудиле су илегалну окупацију и захтијевају повлачење арменских снага из Нагорно Карабаха и осталих седам окупираних регија Азербејџана.