Према прикупљеним доказима у истрази о међународној проституцији, за које су оптужене двије особе из Трнова, пружање сексуалних услуга је најчешће реализовано у изнајмљеним становима и хотелима на подручју Добоја и околине, саопштено је из Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Тридесетдвогодишњакиња из Добоја и двадесетосмогодишњак из Трнова под истрагом су и осумњичени су за остваривање контаката и организовање и пружања сексуалних услуга, за које су врбовали држављанке БиХ и других земаља.

На овај начин, осумњичени за кривично дјело међународно навођење на проституцију и кривично дјело навођење на проституцију су остваривали незакониту имовинску корист и искориштавали и експлоатисали лица која су ангажовали за пружање сексуалних услуга, за новчане износе које претходно договоре.

“Након довођења и испитивања осумњичених, које су на подручју Добоја и Трнова ухапсили полицијски службеници СИПА-е, поступајући тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у овом предмету које ће обезбиједити неометан наставак истраге, коју Тужилаштво БиХ води са партнерским полицијским агенцијама”, навели су у саопштењу.

Подсјетимо, полицијски службеници СИПА-е ухапсили су јуче два лица осумњичена за међународно навођење на проституцију.

Поступајући према наредби Суда БиХ, у оквиру оперативне акције кодног назива “Гроф” претресене су двије локације у Трнову и Добоју и том приликом откривени и привремено одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.