Припадници Федералне управе полиције, под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, извршили су јучер претрес на пет локација на подручју Илијаша и Брезе те ухапсили три лица из Сарајева чији су иницијали Е.С. (29), С.Д. (44) и ДЖ.К. (41), због сумње да су преваром и пријетњом од власника фирме из Какња присвојили грађевинске машине вриједне 82.400 КМ.

Једно лице је недоступно полицијским органима, саопштено је из Федералне управе полиције.

Ова лица осумњичена су да су у периоду од јануара до реализације ове акције, а на основу међусобног претходног договора, преваром и пријетњом, присвојила од власника фирме из Какња грађевинске машине вриједности од око 82.400 КМ.

Машине су присвојене на начин да су с циљем привида легалности, упућивањем пријетњи и довођењем у заблуду принудили оштећеног да у својству овлаштене особе изда фискалне рачуне, са урачунатим ПДВ-ом, према којем није извршено плаћање, а који су искориштени као доказ о власништву, да би исте машине потом продали трећим лицима са подручја Федерације БиХ и Републике Српске, наводи се у саопштењу.

Приликом претреса су пронађени и одузети предмети тражени наредбом Суда, а који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Након криминалистичке обраде, ухапшена лица су у законском року предата у надлежност Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево уз извјештај о извршеном кривичном дјелу.

Акција кодног назива “Блиц” спроведена је под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, те уз ангажман Специјалне полицијске јединице Федералне управе полиције.