Кривичну пријаву против предсједника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја поднио је један од најближих Вучићевих партијских сарадника, Милош Вучевић, потпредсједник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада.

Кривичном пријавом тражи од Јавног тужилаштва Србије да испита наводе појединих опозиционих политичара, који су у јавности тврдили да је брат предсједника Србије у спрези са власником недавно откривене илегалне плантаже марихуане у мјесту Јовањица код Старе Пазове.

Када је недавно полиција открила плантажу у Јовањици, на којој је пронађено скоро 650 килограма осушене марихуане, и више од 65.000 стабљика, део опозиције пласирао је тврдњу да се њен власник, Предраг Колувија, одмах након хапшења телефоном чуо са Андрејом Вучићем, братом председника Србије. Међутим, нико од оних који су то тврдили није подносио доказе ни званичну кривичну пријаву, па је то учинио потпредседник Вучићеве Српске напредне странке. Каже, нека Тужилаштво испита.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ, потпредсједник Српске напредне странке

Да ли има учешћа Александра и Андреја Вучића, или су они који су износили све те ствари лагали, узнемиравали јавност и верујем да онда морају исто сносити консеквенце за такво понашање.

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, предсједник Србије

Људи це моћи да чују за 10, 15 дана шта је стварна истина о томе, пренето све оно што су наводили, ако нисте сматрали да по службеној дужности требате да реагујете, ево кривична пријава па нас обавестите до каквих сте закључака дошли.

Опозиционари, који кажу да располажу доказима о повезаности браће Вучић с власником плантаже марихуане, сматрају да нису дужни да покрећу тужбе и пријаве.

МАРИНИКА ТЕПИЋ, Странка слободе и правде

Информација као таква јесте основана сумња да Тужилаштво мора да реагује, а не да ми куцамо на врата и молимо их да раде свој посао.

У кривичној пријави коју је високи функционер СНС-а поднео против председника своје партије не наводи се кривично дело, него се само тражи да случај буде испитан, кажу Вучићеви политички противници.

ЗОРАН ЖИВКОВИЋ, Нова странка

И то је фарса пар екселанс посебно због тога сто се он већ представио и као будући адвокат одбране браће Вучић што ову фарсу диже на много виши ниво него на самом почетку.

Овде у Србији кажу да је ово први пут да је председник државе заправо тужио самог себе. Да ли ће то помоћи да скине сумње са себе и свог брата, или ће се обистинити предвиђања опозиционих противника да је реч о фарси, показаће будући развој догађаја.