Камере широм свијета сваки дан биљеже невјероватне призоре, међутим, тренутак кад се мушкарац на Флориди “физички обрачунао” с алигатором како би спасио свог тромјесечног псића један је од најневјероватнијих, икад забиљежених.

Пензионер Ричард Вилбанкс (74) шетао је своје тромјесечно штене, Гунера, у свом дворишту у Флориди кад је из језера изашло младунче алигатора и зграбило штене те га почео одвлачити у воду.

“Шетали смо се крај језера и излетио је из воде као пројектил. Никад нисам ни помислио да алигатор може бити толико брз”, испричао је 74-годишњак америчким медијима, преноси “Боред Панда”.

Како је рекао, чим је видио да му гмаз вуче штене у воду, “ударио” га је адреналин. Инстинктивно је скочио у воду како би се заустави алигатора да побјегне са својим плијеном.

С обзиром на то да је ријеч о понешто млађем примјерку те врсте, алигатор је био величине око 60 цм. Проблем је био држати његову чељуст отвореном, па је Вилбанкс зграбио алигатора и присилио га на обалу. Потом је гурнуо своје руке у његову чељуст и присилно је стао отварати.

Убрзо је чељуст била довољно отворена да је Гунер могао побјећи. Штене је задобило само једну рану, док су Вилбанксове руке биле изгризене.

Сусрет су снимиле камере које су постављене у партнерству с еколошким организацијама чији је циљ указати на богатство дивљине и притом едуковати. Вилбанкс је подржао иницијативу и не жели да ико премјести алигаторе из језера крај његовог дома јер, како је рекао, разумије да су алигатори дио природе и дио људских живота. Но, промијенио је ипак једну ствар – начин на који иде у шетњу с Гунером.

Објављени снимак одушевио је све, а посебно је занимљива чињеница што 74-годишњак хрвајући се с алигатором није испустио цигару из уста.