Сплитска полиција привела је алкарског војводу Бошка Рамљака на Прекршајни суд због обитељског насиља.

Рамљак је на суд доведен с кћери коју је полиција такођер пријавила због прекршаја Закона о заштити од насиља у обитељи, кажњивог у распону од двије тисуће куна до 90 дана затвора, јавља Далматински портал.

Испитани су и пуштени, а суд је саслушао и свједоке, супругу и другу кћер. Супруга у овом поступку има статус оштећенице. Како дознаје Далматински портал, одлука о оптужном приједлогу сплитске полиције још није донијета.

У питању је догађај из прошлог мјесеца. Рамљак и супруга су се посвађали у стану, а у једном тренутку у сукоб се укључила и кћи, која је оцу отела мобител.

Рамљак је пријаву кратко коментирао за Вечерњи лист. Рекао је да се ради о смицалицама, те да су медијима ову информацију дојавили непријатељи који му желе зло.

“У мојој се кући није догодило ништа што се не догађа у другим обитељима. Да, догодило се то што спомињете не бјежим од истине. Нисам бјежао ни од Домовинског рата, а Алка је мој смисао живота и увијек ћу се за њу борити и афирмирати је”, поручио је.

Алкарски је војвода од 2017. године, а 2019. године ангажиран је у сплитском шкверу као савјетник за корпоративну сигурност Томислава Дебељака. Умировљени је сатник ХВ-а, драговољац Домовинског рата, два пута рањаван и више пута одликован.