Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор ТВ водитељу Алмиру Чехајићу Батку, осумњиченом да је нелегално стекао 625.000 КМ, потврдио је његов адвокат Омар Мехмедбашић.

Како је рекао, Суд је као разлог за одређивање притвора навео могућност понављања кривичног дјела.

Мехмедбашић је на данас одржаном рочишту затражио да Чехајићу не буде одређен једномјесечни притвор, већ кућни притвор и забрана рада.

Подсјетимо, у оквиру оперативне акције “Нетворк”, припадници Агенције за истраге и заштиту Босне и Херцеговине (СИПА) ухапсили су 20. октобра Алмира Чехајића, због сумње у прање новца и злоупотребе положаја у пројекту „Отворена мрежа“.

Чехајић је осумњичен да је почињењем наведених кривичних дјела, односно предузимањем активности које су се односиле на прикупљање и утрошак новца у сврху лијечења, односно трансплантације органа пацијената из Босне и Херцеговине у иностранству, стекао противправну имовинску корист од најмање 625.427 КМ.

Припадници СИПА-е јучер су на Сарајевском аеродрому ухапсили и Давора Гаја, пословног сарадника Алмира Чехајића.

Гај је осумњичен за кривично дјело злоупотреба положаја, приликом чега су неке особе стекле противправну имовинску корист.

Он је, према информацијама, одговорна особа у фирми Цитy – Отворена мрежа” д.о.о. Сарајево под којом је емитована емисија “Удри мушки” коју је водио Алмир Ћехајић Батко.