Делегација Амбасаде Босне и Херцеговине у Бечу, коју је предводио амбасадор Кемал Козарић присуствовала је обиљежавању Дана сјећања на жртве и ослобађања преосталих заточеника нацистичког логора Маутхаусен, највећег концентрационог логора на територији данашње Републике Аустрије.

У логору је, према процјенама хисторичара у раздобљу од 1938. до 1945. интернирано преко 200.000 особа, различитих националности. Ове године је церемонија одржана по 76. пут, уз мото: „Уништена разноликост“.

Амбасадор Козарић је заједно са војним аташеом БиХ у Републици Аустрији бригадиром Душком Матићем, у име Босне и Херцеговине, положио вијенац на спомен обиљежје у Маутхаусену, одајући тако почаст жртвама овог нацистичког логора.

Након завршеног мимохода присутних делегација из више од 60 земаља, делегација Амбасаде БиХ је одала почаст и жртвама из БиХ, полагањем вијенца на Зиду плача испред спомен плоче посвећене жртвама из БиХ, која је симбол сјећања на неколико хиљада људи из Босне и Херцеговине интернираних у логору Маутхаусен, од којих велики број није дочекао дан ослобођења логора, 5. маја 1945. године.

Републику Аустрију су представљали чланови владе, вицеканцелар Wернер Коглер, министрица климе Леоноре Геwесслер и министар здравства Wолфганг Мüцкстеин, заступници у парламенту и други високи званичници.