Познати босанскохерцеговачки пјевач Амел Ћурић снимио је нови сингл и спот за пјесму “Моје заувијек”. Он каже да је презадовољан, а прве реакције публике су, истиче, сјајне. Ћурић је био гост вечерашњег издања емисије “Коначно петак”.

Како нам је рекао, пјесма “Моје заувијек” је доста другачија од онога на што је публика од њега навикла, али и даље у “његовом фазону”.

“У ова тешка времена било је, морам признати, прилично тешко извести ово што смо ми извели, због свих тих наредби и мјера забране…Чак смо неколико пута морали помјератиснимање аудио верзије пјесма, односно видео спота. Али, на крају смо успјели да све завршимо и објавимо пред Нову годину и ја сам презадовољан”, рекао је Ћурић.

На новој пјесми и споту је, каже, радила изузетна и већ “уходана” екипа.

Аутор пјесме “Моје заувијек” је Амил Лојо. Спот потписује Арнеј Мисирлић, Сарајлија који, како је рекао Ћурић, има мноштво изузетних идеја.

“Сваки пут ме изненади оним што уради. Кад сам видио спот, моја прва реакција је била као да гледам неку апсолутно свјетску продукцију. Кажем – Адел се не би постидјела да има овакав спот. Идеја са клавиром у споту је нешто посебно, као и сам квалитет слике и све што смо овдје урадили”, каже Ћурић.

Он је посебно издвојио Тамару Ђаковић, Бањалучанку, вишеструку првакињу у модерном балету која је дала додатну ноту споту.

Кадрови за спот су снимани на Блидињу и базену на Бентбаши.

Амел је у разговору за “Коначно петак”, између осталога говорио и о раду у вријеме пандемије коронавируса која је значајно утјецала на музичку браншу, али и плановима за будућност.

Како нам је рекао, посљедњи “прави” наступ имао је прије скоро годину дана, 8. марта у Шведској. Недостају му живе свирке и публика те се нада скором дружењу на концертима.