Селектор Сјеверне Македоније Игор Ангеловски изјавио је данас у Букурешту да је македонска репрезентација спремна за сутрашњу утакмицу против Украјине, коју је оцијенио као, вјероватно, најважнији меч који ће ова генерација играти.

“Најважнија лекција је да поново вјерујемо да имамо квалитет, зато што смо до 80-тог минута имали активан резултат против Аустрије. Нисмо се бранили, нисмо играли бункер, чак смо имали ситуације и да поведемо. Ипак то нисмо успјели да урадимо, примили смо гол послије пада концентрације. Слиједи меч са Украјином и мислим да имамо ситуацију у којој можемо да се поправимо на резултатском плану”, рекао је он.

Ангеловски је истакао да су фудбалери Сјеверне Македоније на Еуро дошли да се пласирају у другу фазу и да је та фаза за њих активна.

“Имамо пред собом ривала који исто има нула бодова, што значи да је ово за нас финале. И да не успијемо неће бити трагедија, а нормално је да ћемо дати све од себе. Украјинци су квалитетан тим и то су показали протв Холандије. Имају одличне индивидуалце, али и ми имамо квалитет и показали смо да можемо да се носимо са свима”, рекао је селектор Сјеверне Македоније.

Репрезентативац Стефан Ристовски је рекао да је македонски тим спреман физички и психички.

“Професионалци смо и не смијемо да дозволимо пад атмосфере. Ово је велико такмичење и не смијемо да дозволимо ништа да нас деконцентрише. Слиједе још два меча. Даћемо максимум”, рекао је дефанзивац загребачког Динама.

Он је истакао да македонски играчи нису на Европско првенство дошли као туристи и да имају огроман квалитет.

“Са три блока, одбраном нашег гола и брзим контранападима можемо да изненадимо противника. Када играте са оваквим селекцијама морате да сте спремни за то. Са Аустријом смо се припремали за једног, а они су изашли са пет дефанзиваца. Свако покушава да те изненади”, рекао је Ристовски.