У данашњим временима има оних који су спремни помоћи. Анонимни добротвор вратио је осмијех на лица суграђанима у невољи – отплатио им је дугове у локалној апотеци.

Живимо у тешким временима, заокупљени свако својим проблемима, често не примјећујући људе око себе и њихове недаће. Трачак свјетлости су људи доброг срца, који су спремни да несебично помажу другима. Таквих још има, кажу запосленице једне љекарне у Новом Травнику.

“Јесте сад у Рамазану дошао је човјек, платио је дуг, хтио је остати анониман. Само се појавио да види ко је у тешкој ситуацији и отплатио његов дуг. Тога има доста, има пацијената који не могу себи приуштити лијекове, па се “упишу” до мировине”, казала је магистрица фармације Данијела Јукић.

Овај хумани гест из Новог Травника посебно је значајан због тога што су у питању лијекови без којих људи не могу, те зато што доброчинитељ није желио да његово име доспије у јавност.

“Не знам неко жели помоћи сиромашне, некоме налаже некаква његова савјест да помогне другима, тако да не желе да се експонирају, желе да остану анонимни,” рекла је Јукићева.

Важно је помоћи другоме, посебно ако је у невољи. Како каже стара изрека, “помозимо другима, да бисмо помогли себи”. А нико од нас не зна хоће ли му и када помоћ бити потребна.