Стање на цестама 21. 12. 2019. у 08 : 24 сати

У већем дијелу БиХ саобраћа се по претежно сухом и мјестимично влажном коловозу.

На ширем подручју Босанског Петровца, Кључа, Сарајева, Јабланице, Ливна, Томиславграда, Гламоча и Босанског Грахова из БИХАМК-а упозоравају на повремене јаке ударе вјетра. Повећана је опасност од одрона, па апелују на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно.

Полусатне обуставе саобраћаја, уз 15 минутно пропуштање возила, актуелне су до 16 сати, на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, а до 15 сати и кроз тунел Скела на магистралном путу Доњи Вакуф-Јајце.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: Кључ-Босански Петровац (Ланиште), Сарајево-Трново (у мјесту Крупац), Сребреник-Орашје (у тунелу Орманица) и Дољани-Метковић (између граничних прелаза).

Појачан је промет возила и дуга су задржавања на улазу у нашу земљу на граничним прелазима Костајница, Градишка, Брод, Градина и Велика Кладуша. На осталим граничним прелазима задржавања тренутно нису дужа од 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.