Маја Арсланагић из хуманитарне организације Помози.ба казала је у емисији БХТ1 уживо како та организација дневно помаже преко тисућу особа.

“Нитко не зна точно колико је људи у потреби. У нашим кухињама у Сарајеву, Бихаћу и Травнику је око 1000 људи који се свакодневно хране у ресторанима добре воље. Неки не могу ни доћи у како су тешком стању па им наше екипе доносе на врата. Број захтјева које добивамо је значајно већи”, додаје она.

На упит колико је пандемија утјецала на ту цифру, Арслангић истиче да се тијеком ожујка и травња осјетило знатно повећање захтјева.

“Обично су то биле обитељи у којима је једна особа радила па добила отказ. Мало се ситуација сада смирила па је страх и паника нешто мањи него тада. Имамо већи број корисника када успоредимо с ранијим раздобљима. У једном мјери то је због пандемије, али и због тога што се наше удружење стално шири”, додаје она.

Како истиче, тај пројет се назива оброк за све, али то није само оброк.

“Ми тим људима константно помажемо”, истиче она.

Намирнице, новац и тому слично се осигура, истиче Арсланагић, “добрим људима око нас”.

“Има јако пуно фирми које су друштвено одговорне и помажу нам… То су бројне домаће фирме који нам донирају и прехрамбене ствари, али и новце, али су ту и бројни пројекти који нам осигурају новац. Да није таквих људи, ми не би били овдје гдје смо”, додаје она и каже како је “јако пуно малих фирми и људи који у својим вртовима проиводе нешто”.

Арсланагић истиче и како је могуће помоћи у раду ове организације. Посјетом странице www.помози.ба се, итиче она, могу пронаћи детаљи око тога како помоћи.