Ногометаши Астане уписали су прву побједу у скупини Л Еуропске лиге побиједивши Манчестер Јунајтед са 2-1, а три бода освојили су и Краснодар, те Хетафе.

Астана је и прије овог сусрета била без изгледа за пласман у други круг натјецања, док је МанУ осигурао пролаз, али не и прво мјесто у скупини.

“Црвени врагови” су у Казахстан допутовали без главних играча, но и с другом саставом момчад Оле Гунар Солскјера је повела већ у 10. минути голом Джесија Лингарда. Манчестер је у 54. минути могао све ријешити, но Тахит Чонг је промашио немогуће, са пет метара је пребацио празна врата.

Казна је стигла минуту касније када је Димитри Шомко изједначио лијепим ударцем, а у 62. минути домаћин је преокренуо резултат аутоголом Бернарда. Антонио Рукавина је убацио с десне стране, а лопта је погодила Бернарда и завршила у мрежи.

У другом сусрету из ове скупине вечерас се састају АЗ и Партизан, а Низоземци имају прилику побједом преузети водство.

У ранијем термину одигране су и обје утакмице из скупине Ц. Краснодар је побиједио Базел са 1-0, а идентичним резултатом је Хетафе славио на гостовању код Трабзонспора.

Побједу Краснодару донио је Ари голом из казненог ударца у 72. минути, док је погодак одлуке у Турској забио Джејми Мата у 50. минути.

Басел је и прије ове утакмице осигурао пролаз, а други путник ће бити познат након међусобног огледа Хетафеа и Краснодара.

Руси ће за пролаз морати у Шпањолској побиједити уз увјет да постигну најмање два гола, јер су прву утакмицу код куће изгубили са 1-2.