Једна од тема овогодишњег Пословног форума, који Привредна комора ФБиХ организира данас у Сарајеву, бит ће привлачење значајних инвестиција у БиХ кроз пуну реализацију потенцијала и могућности које наша земља нуди улагачима.

Из коморе наводе да ће у фокусу Четвртог пословног форума бит ће аутомобилска индустрија која у БиХ има дугогодишњу традицију, те конкурентске предности које се огледају у високообразованој конкурентној радној снази, савременим производним капацитетима и кратким роковима испоруке због близине ЕУ.

Кроз презентацију и панел дискусију, бит ће представљене погодности и предности инвестирања у БиХ. Уводничар на наведеној теми бит ће премијер Федерације БиХ Фадил Новалић, док ће у панел дискусији о томе како привући стране инвестиције учествовати представници Агенције за унапређење страних инвестиција, као и представници реномираних бх. компанија.

Такођер, бит ће дискутовано о перспективи аутомобилске индустрије како у Босни и Херцеговини, тако и у свијету. На ту тему посебан осврт ће дати регионални представници водећих свјетских компанија у аутомобилској индустрији, као и представници компанија које раде на развоју најактуелнијих технологија у свијету.

Трећа панел дискусија је остављена за “паметне” технологије, индустрије и рјешења. Посебан значај тој тематици дат ће излагање експерта УНДП-а који је учествовао у изради студије те тематике на свјетском нивоу.

Пословни форум организиран је под покровитељством премијера ФБиХ, најављено је из Привредне коморе ФБиХ.