Представа Јосе Синистерае “Ај, Цармела”, у режији Роберта Рапоње, биће емитована на Јутјуб каналу Сарајевског ратног театра (САРТР) у суботу, 16. маја, с почетком у 22 сата.

“Ај, Кармела” је настала у продукцији Сарајевског ратног театра, 1999. године. За 21 годину, колико се игра на сценама широм Босне и Херцеговине, регије и Европе, представља једну од најизвођенијих и најдуговјечнијих представа тог, а и уопште босанскохерцеговачког театра.

У представи играју Селма Алиспахић, Драган Јовичић и Јасенко Пашић.

“Ај, Кармела” је хроника сјећања на шпански грађански рат и поклон умјетничкој части и достојанству, хуманизму и моралним квалитетима колективне антифашистичке свијести. То је драма која говори о комплексној позицији умјетника и малог човјека у режиму који одузима слободу у ратним временима.

Драматургију представе потписује Дубравка Зрнчић Куленовић, сценографију Самра Мујезиновић, костимографију Вања Поповић, музику Давор Роко, а кореографију Антун Маринић.

“Ај, Кармела” обиљежила је у прошлој години двадесет година играња, имала више гостовања по Босни и Херцеговини и региону, освојила бројне значајне награде. У мају прошле године, у поводу обиљежавања Дана побједе над фашизмом, одиграна је на простору Спомен парка Враца, простору који симболизира отпор и борбу грађана Сарајева против фашизма.

Линк за гледање представе бит ће доступан до поноћи, 16. маја.