Скупштина Косова је вечерас са 67 гласова за и 30 против изабрала Аљбина Куртија за премијера Косова.

У Влади коју предводи Курти су три замјеника премијера, први замјеник премијера је Бесник Бислими, из редова Самоопредјељења који ће бити надлежан за европске интеграције, дијалог и развој, друга је Доника Гервала, из Иницијативе Вјоса Османи, која ће обављати и дужност министарке спољних послова, и трећа је Емилија Реџепи из редова бошњачке заједнице, која ће бити задужена и за положај мањина и људска права.

За министра унутрашњих послова је изабран Џељаљ Свечља, Аљбуљена Хаџију је министарка правде, Розета Хајдари је министарка трговине и индустрије, а Хекуран Мурати министар финансија.

У Влади су и министар образовања и науке Арберие Нагавци, министар културе, омладине и спорта Хајрулах Чеку, министар пољопривреде Фатон Пеци, министар инфраструктуре Љибурн Аљиу, министар економије Артан Ризваноли, док ће министарство здравља преузети Арбен Витиа.

За министра одбране је предложен Арменд Мекај, министарство локалне самоуправе ће водити Ељберт Краснићи, Факрим Дамка, из редова турска заједнице ће водити министарство регионалног развоја и Горан Ракић ће бити министар за заједнице и повратак.