Сарајевски кантонални одбор Наше странке одлучио је на данашњој сједници да кандидује Ању Маргетић за замјеницу градоначелника Града Сарајева. Наша странка очекује да ће Градско вијеће Града Сарајева ускоро изабрати Богића Богићевића за градоначелника, те Маргетић и Хариса Башића за замјенике градоначелника.

Ања Маргетић се захвалила на овој кандидатури те је истакла да ће „с поносом радити на промоцији свог родног града, уз људску и политичку громаду какав је Богић Богићевић“, те да ће „употријебити своје знање и искуство из пословног сектора, као и спортске конекције широм свијета, с циљем промицања интереса Сарајева“. „Град Сарајево има значајне надлежности на пољу спорта, поготово када су олимпијски капацитети у питању, те ћу свом снагом радити на привлачењу инвестиција и враћања олимпијског сјаја нашем Сарајеву“, истакла је Маргетић.

Ања Маргетић је рођена 1975. године у Сарајеву, гдје је похађала основну и средњу школу те се активно бавила пливањем у ПК Босна. Била је рекордер БиХ у неколико дисциплина, а представљала је СФРЈ на Балканијади и на Европском првенству као јуниорска репрезентативка. Још 1991. године одлази у Орегон у САД с пливачком стипендијом, гдје је завршила средњу школу, а пливачку и образовну каријеру наставила је на Универзитету у Небраски, такођер с пуном спортском стипендијом.

На позив Олимпијског комитета Републике Босне и Херцеговине, у љето 1992. путује из САД-а у Барцелону, гдје је са само 17 година наступила за олимпијску репрезентацију РБиХ у пливачким дисциплинама делфин 100 и 200 метара. Ања Маргетић је прва жена која је под заставом наше земље наступила на олимпијским играма.

По завршетку студија бизнис администрације 1997. године, Ања се вратила у Сарајево, гдје се запослила у Централној банци БиХ под руководством тадашњег Гувернера Петера Ницхолла. Протекле 23 године је у тој институцији провела на пословима СВИФТ администраторке, координаторке за бруто поравнање у реалном времену те руководитељице Службе за мониторинг трансакција. Ања је 2007. године магистрирала међународно пословање и јавне политике на Универзитету у Цатанији у Италији. Говори енглески и италијански језик. Ања се и данас активно бави пливањем, укључујући као тренер државних првака и репрезентативаца Босне и Херцеговине, саопћено је из Одјела за односе с јавношћу Наше странке.