Најбоља тенисерка свијета Аустралка Ешли Барти одлучила је да неће суђеловати на овогодишњем УС Опену који би се требао одржати од 31. аугуста до 13. септембра на теренима тениског центра Били Џин Кинг у Њујорку.

Таква одлука се дала наслутити кад се име прворангиране играчице на појединачној WТА љествици није појавило на листи пријављених на Вестерн & Саутерн Опену, турниру који ће претходити УС Опену, а ове ће године бити игран и на истим теренима, умјесто у Синсинатију.

“Волим оба турнира па је ово била тешка одлука. Но, још увијек постоји значајан ризик везан за Covid-19 којему не желим излагати своју екипу и себе”, изјавила је путем приопћења Барти.

“Поштујем одлуку сваке играчице. Еш је донијела одлуку водећи се оним што држи најбољим за себе и своју екипу. Желимо јој свако добро и веселимо се њеном повратку на терен с обзиром на то да је омиљена међу љубитељима тениса”, изјавила је директорица УС Опена Стејси Аластер.

За очекивати је да ће бити још тенисачица које ће одустати од путовања у Њујорк, без обзира на значај два турнира која су планирана.

Осим Барти, на попису пријављених играчица за Вестерн & Саутерн Опен, нема још три тенисачице из друштва десет најбољих, а то су Украјинка Елина Свитолина (WТА – 5.), Канађанка Бјанка Андреску (WТА – 6.) и Јапанка Наоми Осака (WТА – 10.).