У оквиру Фестивала Башчаршијске ноћи, вечерас ће у Галерији ЈУ Босански културни центар КС наступити сарајевски гудачки ансамбл САГА.

Ансамбл чине Ивана Ђурић, виолина, Иван Вања Радоја, виолина, Сања Манов, виола и Анела Дервишевић, виолончело, саопћено је из Босанског културног центра.

На програму ће бити дјела која су компоновали Гардел, Бизет, Бах, Албинони, Масенет, Моцарт, Делибес, Синатра, Мајкл Џексон и “Квин”.

САГА изводи популарну, класичну и понекад традиционалну музику, али није условљена појединачним жанром. Широким репертоаром жели да покаже да је могуће класичном врстом инструмената и класичном поставом гудачког квартета добити некласичан резултат и занимљиве музичке аранжмане.

Ансамбл је настао 2019. године у жељи да се сарајевско музичко камерно извођење обогати кроз концерте и друге музичке пројекте.

Међу њиховим значајнијим наступима издваја се концерт у Земаљском музеју БиХ 2019. године, те снимање музике за филм који још увијек није објављен и снимање музике за награђену видеоигру „Тхе енцхантед wорлд“.