Легендарни Бајага и инструктори објавили су нови, тринаести студијски албмум “Овај свет се мења”. Албум доноси девет пјесама отприје добро познатих, али су снимљене поново, освјежене новим аранжманима. Ради се о телевизијским и филмским хитовима као и онима из позоришних представа, као и пјесмама које је писао за друге извођаче.

“Па ево, овај нови албум који се зове “Овај свет се мења”, ту је потпуно нова песма управо та насловна, “Овај свет се мења”, а остало је била идеја мог пријатеља и менаџера Ганета Пецикозе одавно, да снимимо неке песме које сам ја радио за друге извођаче, песме које сам радио за филмове и за позоришне представе и тако, и да није било короне вероватно никад не би имали времена да то урадимо јер обично смо на свиркама и на концертима”, казао је Момчило Бајагић Бајага у разговору за емисију “Коначно петак!”

На концерте им долази хетерогена публика, од дјеце до сада већ пензионера, а сви подједнако уживају у њиховим феноменалним пјесмама.

“Овај свет се мења” назив је новог албума. Шта се то промијенило?

“Нама се публика мења јер кажу да смо ми бенд који слушају, оно, ко што је некад била реклама за Политикин забавник, од 7 до 77, значи, стварно нам је различита публика по годишту, а ја сам овде конкретно мислио баш на овај период сад, период те пандемије, где се променило све. Прво, нема концерата, нема публике, много је тешко. Ми смо последњи концерт пре пандемије имали седмог марта у Осијеку, а онда овај први следећи је био 13. сепембра у Скопљу. И то је просто невероватно да смо успели да направимо, да је било преко 3 000 људи у Скопљу, уз поштовање свих могућих мера, седам врста инспекције је било за концерт, и свака част публици која се придржавала тог растојања и свега”, казао је Бајага који се осврнуо и на, уопште, тешко стање у којем је корона оставила индустрију забаве.

Гледаоцима емисије “Коначно петак!” Момчило Бајагић ипак је послао оптимистичну поруку.

“Поручио бих људима да буду оптимисти, да се баве нечим лепим, ако немају ништа друго – нек читају књиге, нек гледају филмове док ово све не прође и нек се баве неким креативним послом. Нек нешто раде, шта год да раде – нек не престану, нек не губе наду јер разна су нас зла задесила у претходним годинама па су сва прошла, тако да мора и ово једном да прође.”