Амерички предсједник Џоу Бајден у петак је рекао да ће се Сједињене Државе залагати за Украјину и сматрати Русију одговорном за агресију на Крим, наводи се у приопћењу коју је Бијела кућа објавила на годишњицу анексије полуотока 2014. године.

-Сједињене Државе не признају и никада неће признати наводну руску анексију полуотока, а ми ћемо се супротставити против руских агресивних дјела. Наставит ћемо радити на томе да држимо Русију одговорном за злоупотребе и агресију у Украјини – рекао је Бајден.

Бајденова администрација приопћила је да и даље проводи своје вањскополитичке истраге у вези с Русијом, Кином и другим кључним подручјима након преузимања власти од бившег републиканског предсједника Доналда Трампа, преноси АП.

Амерички предсједник Џо Бајден, демократ, разговарао је с руским предсједником Владимиром Путином крајем прошлог мјесеца о низу питања, укључујући суверенитет Украјине, ухићење критичара Кремља, Алексеја Навалнија у Москви, наводно мијешање у америчке изборе 2020. и масовно интернетско хакирање америчке владе прошле године.