Утакмице баража Лиге нација за пласман на Европско првенство за нас су главни приоритет и сусрети против Италије и Пољске у Лиги нација добро ће нам послужити да видимо с каквим квалитетом располажемо у овом тренутку, рекао је селектор репрезентације БиХ Душан Бајевић.

Одговарајући онлajн на питања новинара, постављена путем службеног е-маила с обзиром на то да није организирана уобичајена прес-конференција због специфичне ситуације узроковане пандемијом вируса корона, Бајевић је казао да су све утакмице које игра репрезентација веома важне, те да ће учинити све да у предстојећим дуелима остваре што бољи резултат.

Истиче да вјерује у своје играче и да може постићи резултат који им одговара.

“Жеља ми је да сви дођу здрави на окупљање, да не буде проблема са короном. Окупит ћемо се 31. аугуста у Зеници гдје ћемо имати оптималне услове за рад. Ту ћемо бити до 3. септембра када идемо у Италију. За та три дана покушат ћемо урадити нешто, боље се упознати…”, рекао је Бајевић.

Додаје да ће тешко бити играчима играти пред празним трибинама те изразио наду да ће што прије бити могуће организирати утакмице уз присуство навијача.

Новинаре је занимала ситуација с Анелом Ахметхоџићем и Деннисом Хаџикадунићем, који су изразили жељу да наступају за репрезентацију БиХ али нису добили позив.

Тренер репрезентације БиХ Славен Муса појаснио је да поменути играчи нису позвани само из разлога што је у току процедура промјене спортског држављанства због чега не могу конкурисати за ове двије утакмице.

“Прегледали смо много њихових утакмица и сматрамо да су квалитет за репрезентацију. Звјездан Мисимовић је разговарао с њима и њиховим родитељима, они су изразили жељу да заиграју за БиХ, али не можемо утицати на дужину процедура и то је једини разлог. Надамо се да ће се процедура завршити и за наредно окупљање у октобру да ћемо их имати на располагању”, казао је Муса и додао да већ сутра очекују да Ахметхоџић добије пасош БиХ на основу чега ће покренути процедуру промјене спортског држављанства.

Када је у питању наступ Сенада Лулића, тренер Русмир Цвико казао је да се ногометаш Лазија још није у потпуности опоравио од повреде.

“Имао је незгодну повреду и није се опоравио. Неће бити на окупљању јер није у тренажном процесу. Надамо се да ће се што прије залијечити и ставити на располагање стручном штабу”, казао је Цвико.

Први меч репрезентације БиХ бит ће одигран 4. септембра у Фиренци с Италијом, док ће 7. септембра Бајевићеви изабраници на “Билином пољу” дочекати Пољску.